Projecte PAPER, EN VA… SOS!

 

logoseprjpej_a279Només a Catalunya es llencen més de 3,7 milions de tones de residus i més del 61% dels residus no són reciclats. Gran part d'aquestes deixalles van a parar al mar Mediterrani, un dels nostres grans símbols i d'on més profit treiem.

Una de les causes és la manca de concienciació de la gent i dels més joves, per això existeixen campanyes com la setmana europea de la prevenció de residus en la que participem i la em anomenat Paper, enva… SOS.

La setmana europea de la prevenció de residus ha comptat amb la participació dels alumnes de 3r d'ESO que s'han sumat a les iniciatives d'altres centres en fer un anàlisi de la quantitat de residus i la seva gestió a l'institut compartint la informació amb els alumnes de 1r i 2n d'ESO.

Concretament, durant aquesta setmana l'alumnat de 3r d'ESO ha fet diverses activitats relacionades amb aquest tema, entre d'altres aprofitar l'hora de després del pati per anar-hi i recollir tots el residus que trobem. S'han fet grups de recollida i s'ha dividit el pati per seccions i a cadascun li corresponia una secció de pati per netejar. Posteriorment s'ha separat la brossa en diferents caixes (plàstics, paper d'alumni i altres) i les van pesar.Només en tres dies es van recollir 13,02 kg de residus.

Per evitar això cada classe va proposar  i dur a terme maneres creatives per conscienciar als alumnes de l'institut, com "memes", pòsters. També es va anar a les aules de 1r i 2n d'ESO per explicar detalladament el treball fet en aquest projecte i les seves conclusions a través d'una presentació que van elaborar en petits grups de treball.

Sorry, the comment form is closed at this time.